Přichází zřejmě nejdůležitější týden tohoto roku, jelikož budou své výsledky reportovat největší technologické společnosti v USA a zároveň zasedne americká centrální banka (Fed). Investoři čekají, s jakým dalším vývojem výsledků počítají firmy a jak moc tvrdě se Fed rozhodne zakročit proti inflaci, která za červen dosáhla dalšího rekordu – vystoupala meziročně na 9,1 procenta.

Napětí se zatím neprojevuje na akciových trzích, kde momentálně probíhá další epizoda růstu v klesajícím trhu (tzv. bear-market rally). Zasedání Evropské centrální banky v minulém týdnu navzdory překvapivému zvýšení sazeb o 0,5 procentního bodu větší kolísavost nepřineslo. Veškerá pozornost se tedy upíná k výsledkové sezoně v USA.

Týdenní výhled pro vás připravil analytik Štěpán Hájek z brokerské společnosti XTB v rámci spolupráce s Hospodářskými novinami. Další videoanalýzy týkající se akciového, měnového nebo kryptoměnového trhu nabízí partner Investiční rubriky HN také na svých stránkách. Analytický tým společnosti XTB patří na přední příčky globálního žebříčku Bloombergu, co se týče přesnosti prognóz.

Nic z řečeného ve videu nelze považovat za investiční doporučení.