Americké dluhopisy odepsaly od začátku letošního roku ze své hodnoty desetinu, akciové trhy jsou na tom ještě hůř a o kryptoměnách je škoda mluvit. Cena bitcoinu se propadla o více než 60 procent. Příčiny jsou celkem známé, ať už jde o nejistotu vyvolanou ruskou agresí na Ukrajině, nebo inflaci poháněnou do značné míry biliony nalitými do ekonomik během pandemie covidu. Svět tak na příští rok vyhlíží nástup recese. Jak se v tom všem ale mají vyznat investoři a střadatelé?

Nápovědu by jim mohl dát výběr TOP 10 článků o investicích sepsaných autory HN během roku 2022. Najdete v nich rady, kdy je správný čas začít s investováním, jak sestavit portfolio schopné odolat různým výkyvům na trhu i rozhovory s jedněmi z nejúspěšnějších českých investorů. Doufáme, že v našem výběru najdete inspirativní čtení a přejeme úspěšné vykročení do nového roku.

Nepřehlédněte také naše další výběry – TOP 10 rozhovorů, TOP 10 článků o realitách či Zápisky budoucího solárníka v kostce.

 

Chcete dostávat investiční texty do e-mailové schránky?

Přihlaste se pravidelnému odebírání investičního newsletteru Peníze HN, kde naleznete naše původní analýzy, tipy na dobré čtení nebo glosy analytiků.

newsletter Peníze

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist