Americké dluhopisy odepsaly od začátku letošního roku ze své hodnoty desetinu, akciové trhy jsou na tom ještě hůř a o kryptoměnách je škoda mluvit. Cena bitcoinu se propadla o více než 60 procent. Příčiny jsou celkem známé, ať už jde o nejistotu vyvolanou ruskou agresí na Ukrajině, nebo inflaci poháněnou do značné míry biliony nalitými do ekonomik během pandemie covidu. Svět tak na příští rok vyhlíží nástup recese. Jak se v tom všem ale mají vyznat investoři a střadatelé?

Nápovědu by jim mohl dát výběr TOP 10 článků o investicích sepsaných autory HN během roku 2022. Najdete v nich rady, kdy je správný čas začít s investováním, jak sestavit portfolio schopné odolat různým výkyvům na trhu i rozhovory s jedněmi z nejúspěšnějších českých investorů. Doufáme, že v našem výběru najdete inspirativní čtení a přejeme úspěšné vykročení do nového roku.

Nepřehlédněte také naše další výběry – TOP 10 rozhovorů, TOP 10 článků o realitách či Zápisky budoucího solárníka v kostce.

 

Chcete dostávat investiční texty do e-mailové schránky?

Přihlaste se pravidelnému odebírání investičního newsletteru Peníze HN, kde naleznete naše původní analýzy, tipy na dobré čtení nebo glosy analytiků.

newsletter Peníze