Po ponurém minulém roce se kryptoměny otřepaly z prudkých propadů a nejznámější digitální mince bitcoin si letos připsala přes čtyřicet procent. V kryptu se dá vydělávat ale i jinak než spekulací na vývoj cen, a to strategiemi, které umožňují v podstatě generovat pasivní příjem, byť to samozřejmě nese také svá rizika.

„Investované prostředky u nás nemají expozici na cenové pohyby kryptoměn ani tradičních trhů. Přes masivní pokles kryptoměn v loňském roce jsme dosáhli výnosu 2,3 procenta,“ říká Adam Bilko z RockawayX, kde je portfolio manažerem Credit fondu, jenž zmíněných tržně neutrálních strategií využívá. Dlouhodobě fond cílí na roční výnos třináct procent.

Bilko v rozhovoru rozebral strategie, které používají. Některé podle něj mohou využít i retailoví investoři, byť sám bez týmu by se do nich nepouštěl. Došlo také na otázku regulace, která se chystá na kryptoměny v Evropě, a hrozbu, která se nyní objevila ve Spojených státech.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Chcete dostávat investiční texty do e-mailové schránky?

Přihlaste se pravidelnému odebírání investičního newsletteru Peníze HN, kde naleznete naše původní analýzy, tipy na dobré čtení nebo glosy analytiků.

newsletter Peníze